AKTUELLT

Nya storköket snart klart

PUBLICERAT:

På tisdagen förevisades nya utrymmen vid hvc-området, Närpes servicecenter, för pressen. Det handlar om nya köket, matsal och nya utrymmen i källaren.

Revypremiär i Pörtom

PUBLICERAT:

Revypremiären i Pörtom på lördag kväll var så gott som fullsatt. Här medverkade 10 aktörer. På bilden Nina Björkgren, Hans Snickars och Tina Grönros som försöker reda ut ett dilemma i lekparken.

Hårda vindar

PUBLICERAT:

Mycket kraftiga vindar drog över Österbotten natten till onsdag och fällde träd (bilden) och orsakade strömavbrott.

Vackraste julsångerna sjöngs

PUBLICERAT:

På bilden sjunger Andrea Eklund en norsk julsång, ett av de inslag som förekom i sångkvällen "De vackraste julsångerna" i Närpes kyrka på söndagen.

Skolmusikkåren höll julkonsert

PUBLICERAT:

På lördagskvällen höll skolmusikkåren sin julkonsert i en välfylld Närpes kyrka.

Luciafirandet inleddes

PUBLICERAT:

På tisdagen inledde Närpesbygdens lucia Miranda Westerback tillsammans med sina tärnor luciauppdragen. Inledningsvis en hel del hembesök, men även som här på bilden Mariahemmet i Kaskö.

Självständighet firades

PUBLICERAT:

På torsdagen firades självständigheten med gudstjänster i kyrkorna, i Närpes kyrka sjöng manskören (bilden). Det var också sedvanlig uppvaktning vid krigargravarna.

Anna-Maja Henriksson på besök

PUBLICERAT:

Partiledaren och riksdagsledamoten Anna-Maja Henriksson besökte på måndagen de nya avdelningarna vid Närpes servicecenter (bilden) i samband med besök i Sydösterbotten.

Ny julbelysning

PUBLICERAT:

Stadshuset fick ny julbelysning i veckan. På bilden huvudentrén som har dekorerats på det här sättet.